3 st ägg
120 gram keso eller kesella (Jag använde mig av kesella när jag gjorde min kaka)
2 st bananer
2 st msk kanel
en sträng honung
en skvätt vatten
Blanda ingredienserna till en smetig smet.
Blanda:
1,5 dl kokosmjöl (man kan mala kokosflingor i mixer till mjöl)
4 tsk bakpulver
en skvätt salt
en nypa riktig vanilj (om man vill)
Sikta ner i den smetiga smeten
smöra en form och bröa med kokosflingor. Häll i smeten, grädda på 180 grader tills den blivit fast och nästan torr. Låt svalna på galler innan du skär den i bitar.
Servera med keso, grädde eller yogurt och hallon
Jag serverade med mixad kesella och hallon
Kalorisnåla Muffins
7 st äggvitor
1 ägg
1/4 tsk bakpulver
2 dl kokosmjöl (mixa kokosflingor till mjöl)
1 msk honung
lite kanel
1,5 dl vatten, mjölk eller yogurt
Sätt på ugnen på 180 grader. Blanda allt i en skål. Låt stå i 10 min, blanda igen. häll smeten i muffinsformar och sätt in i ugnen ca 45 min
Lite kolhydrater, högt fiber innehåll och dessutom glutenfritt. Passar som fika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar